Stamford Bridge som är Chelseas hemmaplan ligger väldigt centralt och du når arenan med tunnelbana eller buss från London centrum. Åker du bil så tänk på att det är begränsade möjligheter att parkera på matchdag. Det bästa sättet att ta sig till arenan är alltså att åka kommunalt.

Adress: Stamford Bridge, Fulham Road, London, SW6 1HS

Kapacitet: 41 841

Buss

Det finns två busshållplatser utanför arenan på Fullham Road. Du åker med buss 14, 211 eller 414.

Tåg och tunnelbana

Den närmsta tunnelbanestation är Fullham Broadway på District Line. Ta tåget till Earls Court och byt till Wimbledon-bound tåg. Det finns två tågstationer i närheten av Stamford Bridge, den närmsta är West Brompton medans Imperial Wharf Station ligger ca 15 min prommenad från arenan.

Båt

Båttrafik finns tillgänglig måndag till fredag, den närmsta bryggan är Chelsea Harbour, båtar som stannar här trafikerar mellan Putney Pier och Blackfriars Pier. Tänk på att den senaste båten österut lämnar Chelsea Harbour vid ca 6.20pm och västerut vid ca 7.35pm.

Historia

Chelseas hemmaarena heter Stamford Bridge och har en blandad historia.

Stamford Bridge öppnade officiellt den 28 april 1877. Under dom första 28 åren användes arenan nästan bara uteslutande av London Athletic Club som friidrottsarena och det spelades knappast någon fotboll här då.

Det var 1904 när ägandet av arenan förändrades som det kunde spelas fotboll här. Stamford Bridge designades av Acrhibald Leith och hade i början en 110 meter lång läktare med en kapacitet på 5000 fans. Övriga sidor var i princip byggnadsplats då man byggde tunnelbana i närheten på den tiden.

Kapaciteten på arenan var planera till 100 000 åskådare och var den andra största i landet efter Crystal Palace – FA cup finalen.

Från början var Fulham FC erbjudna att spela på arenan, men tackade nej och Chelsea FC föddes 1905 som sedan fick den nya arenan, Stamford Bridge som sin hemmaplan.